Jednoduchý recept

Jablečné řízky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13839

Ingredience

1 dl Calvados
1 ks Cibule červená
1 kávová lžička Cukr moučkový
1 kávová lžička Hořčice kremžská
250 g Hrachové lusky
2 ks Jablka
4 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
800 g Vepřová kýta
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 919 kcal
Kilojoule 3 847kJ
10% Sacharidy 35 g
80% Tuky 60 g
17% Sodík 338 mg
75% Bílkoviny 42 g

Jablečné řízky postup přípravy receptu:

1

Oloupanou mrkev nakrájíme na kolečka a povaříme 5 minut v osolené vodě. Vyjmeme ji a necháme okapat. Hrachové lusky omyjeme, povaříme asi 4 minuty a slijeme. Oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na dílky.

2

Omyté maso nakrájíme na malé řízky, opepříme je a opékáme na 2 lžících másla a oleji po každé straně asi 2 minuty. Vyjmeme je, osolíme a necháme na teplém místě.

3

Na výpeku opečeme oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli, přidáme jablka a osmahneme. Vmícháme hořčici, cukr a calvados. Nakonec vložíme do omáčky řízky.

4

Mrkev a hrachové lusky opečeme na 2 lžících másla a podle chuti osolíme. Podáváme s řízky a omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept