Jablečné řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečné řízky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13839 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 dl | Calvados |
1 ks | Cibule červená |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Hořčice kremžská |
250 g | Hrachové lusky |
2 ks | Jablka |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 ks | Mrkev kořen |
50 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřová kýta |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 158,0mg |
Draslík | 907,6mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 747,4mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hrachové lusky, Jablka, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Cibule červená, Hořčice kremžská, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečné řízky postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou mrkev nakrájíme na kolečka a povaříme 5 minut v osolené vodě. Vyjmeme ji a necháme okapat. Hrachové lusky omyjeme, povaříme asi 4 minuty a slijeme. Oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na dílky. |
2 | Omyté maso nakrájíme na malé řízky, opepříme je a opékáme na 2 lžících másla a oleji po každé straně asi 2 minuty. Vyjmeme je, osolíme a necháme na teplém místě. |
3 | Na výpeku opečeme oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli, přidáme jablka a osmahneme. Vmícháme hořčici, cukr a calvados. Nakonec vložíme do omáčky řízky. |
4 | Mrkev a hrachové lusky opečeme na 2 lžících másla a podle chuti osolíme. Podáváme s řízky a omáčkou. |