Omeleta s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s mletým masem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13842 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Maso mleté - mix |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 201,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na 3 lžících oleje. Vmícháme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, tymián a opékáme asi 2 minuty. Vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě. |
2 | Ve výpeku osmahneme mleté maso a vmícháme papriky s tymiánem a cibulí. Podle chuti osolíme a opepříme. Maso zalijeme rozšlehanými vejci a pečeme, až se spodní strana opeče dozlatova. Omeletu obrátíme, přidáme lžíci oleje a dopečeme. |
3 | Hotovou omeletu nakrájíme na porce a posypeme nastrouhaným sýrem. |