Závitky z filé v kapustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z filé v kapustě
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13845 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Filé z aljašské tresky |
100 g | Hroznové víno |
1 ks | Hrušky |
100 ml | Jogurt bílý |
0,3 ks | Kapusta hlávková |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 53,6mg |
Draslík | 451,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Hroznové víno, Hrušky, Jogurt bílý, Kapusta hlávková, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z filé v kapustě postup přípravy receptu:
1 | Filety z tresky omyjeme a pokapeme lžičkou citronové šťávy. Osolíme a opepříme. Čtyři kapustové listy omyjeme a povaříme v osolené vodě asi 4 minuty. |
2 | Na každý list položíme l porci filé a zavineme. Závitky vaříme v páře asi 15 minut. |
3 | Oloupanou cibuli nasekáme a podusíme, přidáme omyté víno, vmícháme jogurt, osolíme a opepříme. |
4 | Omytou hrušku nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. |
5 | Závitky upravíme na talíře s hruškou a jogurtovou omáčkou. |
6 | Podáváme s rýží. |