Jednoduchý recept

Thajská kuřecí polévka

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 13847

Ingredience

2 polévková lžíce Arašídová pomazánka
0,3 kávová lžička Chilli paprička
1 polévková lžíce Cibulka jarní
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
85 g Kokosový krém
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
0,5 kávová lžička Kurkuma
170 g Kuřecí prsa
350 g Nudle čínské vaječné
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1600 ml Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 784 kcal
Kilojoule 3 279kJ
23% Sacharidy 83 g
32% Tuky 24 g
70% Sodík 1 g
47% Bílkoviny 26 g

Thajská kuřecí polévka postup přípravy receptu:

1

Ve velké pánvi rozpálíme olej a dozlatova na něm osmahneme nadrobno nakrájený česnek. Přidáme kuřecí maso zbavené kůže a nakrájené na kousky, mletou kurkumu a mleté chilli papričky. Po 3-4 min. pánev odstavíme.

2

Do teplého kuřecího vývaru rozdrobíme kokosový krém a mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Poté vlijeme vývar do pánve, přidáme citronovou šťávu, arašídovou pomazánku a vaječné nudle. Zakryjeme a na mírném ohni vaříme cca 15 min.

3

Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a koriandr, osolíme, opepříme a vaříme dalších 5 min.

4

Mezitím na malé pánvičce za stálého míchání osmahneme strouhaný kokos a nadrobno nakrájenou chilli papričku, cca 3 min., dokud kokos nezhnědne.

5

Směs přidáme do polévky a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept