Nudlová polévka s datlemi, rajčaty a rybím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nudlová polévka s datlemi, rajčaty a rybím masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 13848 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
8 ks | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Citronová tráva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
55 g | Datle |
2 polévková lžíce | Fazolová omáčka žlutá |
115 g | Fazolové klíčky |
230 g | Nudle rýžové |
1 kg | Okoun říční |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
0,3 hrnek | Ořechy burské pražené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
2000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 109g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Citronová tráva, Cukr krupice, Datle, Fazolové klíčky, Nudle rýžové, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Ořechy burské pražené, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolová omáčka žlutá, Okoun říční, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nudlová polévka s datlemi, rajčaty a rybím masem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve předem namočíme nudle do teplé vody a necháme změknout. |
2 | Do hrnce dáme cca 8 šálků vody a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, přidáme maso, nakrájenou cibuli a půl lžičky soli. Na mírném ohni povaříme, dokud není ryby hotová. Poté maso vyjmeme a odložíme stranou. |
3 | Do vývaru přidáme datle, rybí omáčku a cukr, vaříme cca 5 minut a přelijeme do větší nádoby. |
4 | V pánvičce rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájený česnek, najemno nakrájenou nať voňatky, na kousky nakrájená rajčata a omáčku ze žlutých bobů. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni 5-7 minut, dokud rajčata nezměknou. Přidáme vývar, znovu přivedeme k varu a okořeníme. |
5 | Mezitím scedíme nudle, krátce povaříme ve vroucí vodě a opět scedíme. Rozdělíme na talíře, přidáme fazolové výhonky, rybí maso zbavené kostí, bazalku, mleté oříšky, zalijeme vývarem a ihned podáváme. |
Poznámka
Místo chňapala Blackfourdova můžeme použít jinou příbuznou rybu, např. okouna.