Pistáciový krém z podmáslí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pistáciový krém z podmáslí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13850 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
2 ks | Grapefruity |
1 ks | Limetka |
2 polévková lžíce | Med včelí |
400 ml | Mléko - podmáslí |
150 g | Pistácie |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml | Voda pitná |
6 ks | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 818,7mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 101,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Grapefruity, Limetka, Med včelí, Pistácie, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko - podmáslí, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pistáciový krém z podmáslí postup přípravy receptu:
1 | Z pistácií odebereme 2 lžíce a zbylé jemně umeleme, nasucho opražíme a necháme vychladnout. Želatinu namočíme do studené vody. |
2 | Limetkovou šťávu smícháme s nastrouhanou limetkovou kůrou, podmáslím a cukrem, vmícháme umleté pistácie a rozpuštěnou želatinu. Necháme chladit asi 30 minut. |
3 | Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem a vmícháme do tuhnoucího krému. Naplníme do formiček a uložíme do chladničky na 4 hodiny. |
4 | Oloupané grapefruity nakrájíme na plátky a vložíme na chvíli do rozehřátého medu. |
5 | Krém vyklopíme na talířky a obložíme sladkými grapefruity a zbylými pistáciemi. |