Růžičková kapusta s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Růžičková kapusta s hovězím masem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13853 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
400 g | Hovězí maso zadní |
2 ks | Hřebíček |
400 g | Kapusta růžičková |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 73,1mg |
Draslík | 550,2mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Hřebíček, Muškátový oříšek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Růžičková kapusta s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Pórek, celer a mrkev očistíme a nakrájíme na kousky. Jednu cibuli oloupeme a protkneme hřebíčky a bobkovým listem. |
2 | Maso omyjeme a spolu s připravenou zeleninou vložíme do hrnce, zalijeme vařící vodou, osolíme a opepříme. Pod pokličkou vaříme asi 60 minut. |
3 | Kapustu očistíme a spolu s nasekanou cibulí krátce osmahneme na másle. Přilijeme šálek vývaru a pod pokličkou dusíme 10 minut. Podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. |
4 | Kapustičky rozdělíme na talíře a obložíme zeleninou a masem. |