Krémová polévka se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová polévka se zelím
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13859 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 špetka | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Řeřicha |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Vývar zeleninový |
150 g | Zakysaná smetana |
300 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 27,6mg |
Draslík | 515,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín drcený, Řeřicha, Sůl, Zakysaná smetana, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová polévka se zelím postup přípravy receptu:
1 | Ze zelí odstraníme košťál, zelí omyjeme a nakrájíme na nudličky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Zeleninový vývar uvedeme do varu a vaříme v něm brambory a 2/3 nakrájeného zelí asi 20 minut. |
2 | V pánvi na rozehřátém másle krátce podusíme zbylé zelí. |
3 | Brambory se zelím rozmixujeme ve vývaru, vmícháme zakysanou smetanu a krátce povaříme. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme kmín, sherry a polévku ještě prošleháme. |
4 | Hotovou polévku rozdělíme do talířů a posypeme dušeným zelím a omytou řeřichou. |