Jednoduchý recept

Mrkvová polévka s játrovými toasty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 13860
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 ks Bageta
2 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
3 ks Cibule
315 ml Fazole bílé sterilované
150 g Játra kuřecí
750 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 637kJ
21% Sacharidy 77 g
603% Tuky 453 g
81% Sodík 2 g
58% Bílkoviny 33 g

Mrkvová polévka s játrovými toasty postup přípravy receptu:

1

Očištěnou mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli(2ks) a česnek nasekáme. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme na 2 lžících oleje, přidáme cibuli a česnek, osmahneme a vložíme připravenou zeleninu. Přilijeme vývar a vaříme asi 15 minut.

2

Do polévky přidáme okapané fazole, osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku (1 lžičku ponecháme na ozdobu).

3

Zbylou oloupanou cibuli nasekáme, osmahneme na oleji a opečeme na ní očištěná játra. Potom játra rozmixujeme, osolíme, opepříme a namažeme na opečené krajíčky bagety. Ozdobíme zbylou petrželkou a podáváme k polévce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept