Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13864
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 kávová lžička Kari koření
250 g Maso mleté - mix
70 g Meruňky sušené
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej rostlinný
30 g Ořechy Kešu
1 ks Pórek
200 g Rýže loupaná
0,3 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 231kJ
20% Sacharidy 72 g
257% Tuky 193 g
11% Sodík 222 mg
25% Bílkoviny 14 g

Rizoto s mletým masem postup přípravy receptu:

1

Rýži propláchneme a vaříme ve 400 ml osolené vody asi 20 minut.

2

Oříšky nasucho opražíme na pánvi dozlatova, vyjmeme a nahrubo nasekáme.

3

Pórek a mrkev očistíme a nadrobno nakrájíme. Meruňky nakrájíme na kostičky.

4

V pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm mleté maso. Osolíme, ochutíme kari kořením a skořicí. Vmícháme pórek, mrkev, meruňky a vše opékáme asi 10 minut. Podle potřeby můžeme přilít trochu vody. Nakonec přidáme uvařenou rýži a kešu oříšky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept