Rizoto s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s mletým masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13864 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 kávová lžička | Kari koření |
250 g | Maso mleté - mix |
70 g | Meruňky sušené |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
30 g | Ořechy Kešu |
1 ks | Pórek |
200 g | Rýže loupaná |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 453,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Meruňky sušené, Olej rostlinný, Ořechy Kešu, Rýže loupaná, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mrkev kořen, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Rýži propláchneme a vaříme ve 400 ml osolené vody asi 20 minut. |
2 | Oříšky nasucho opražíme na pánvi dozlatova, vyjmeme a nahrubo nasekáme. |
3 | Pórek a mrkev očistíme a nadrobno nakrájíme. Meruňky nakrájíme na kostičky. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm mleté maso. Osolíme, ochutíme kari kořením a skořicí. Vmícháme pórek, mrkev, meruňky a vše opékáme asi 10 minut. Podle potřeby můžeme přilít trochu vody. Nakonec přidáme uvařenou rýži a kešu oříšky. |