Recept

Karbanátky s mrkvovým krémem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13865

Ingredience

1 ks Bazalka
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
450 g Maso mleté - mix
500 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
70 g Slunečnice - semena
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
75 g Strouhanka
40 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
200 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 682 kcal
Kilojoule 2 852kJ
8% Sacharidy 28 g
452% Tuky 339 g
37% Sodík 738 mg
45% Bílkoviny 25 g

Karbanátky s mrkvovým krémem postup přípravy receptu:

1

Slunečnicová semínka nasucho opražíme a 1 lžíci ponecháme stranou. Omyté bylinky, slunečnicová semínka a oloupaný česnek rozmixujeme, vmícháme zbylá semínka, nastrouhaný sýr a 3 lžíce oleje.

2

Oloupanou mrkev nakrájíme na plátky a opečeme na másle. Přilijeme vývar a dusíme 10 minut. Rozmixujeme, přidáme smetanu, osolíme a opepříme.

3

Mleté maso smícháme se strouhankou, hořčicí a vejcem, osolíme a opepříme. Ze směsi vytvarujeme 8 kuliček a mírně je zploštíme. Do středu každé dáme bylinkovou náplň, zabalíme do tvaru karbanátku a smažíme na oleji 10-12 minut.

4

Podáváme s mrkvovým krémem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept