Salát z polníčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z polníčku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13867 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
200 g | Salát Polníček |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 71,8mg |
Vláknina | 520,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z polníčku postup přípravy receptu:
1 | Polníček rozebereme na lístky a dobře propláchneme ve studené vodě. |
2 | Omytou jarní cibulku i s natí jemně nakrájíme a přidáme do směsi oleje, citronové šťávy, soli a 2 dl vody. Vše promícháme. |
3 | Polníček v míse posypeme nasekaným natvrdo uvařeným vejcem a zalijeme připravenou směsí. Salát necháme nejméně 10 minut odležet v chladničce. |