Jednoduchý recept

Dušená ryba na čínský způsob

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13869
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
5 ks Cibulka jarní
0,5 kávová lžička Cukr krupice
100 ml Olej arašídový (podzemnicový)
1 kávová lžička Olej sezamový
3 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kg Pstruh
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 617 kcal
Kilojoule 2 581kJ
1% Sacharidy 4 g
56% Tuky 42 g
10% Sodík 193 mg
94% Bílkoviny 53 g

Dušená ryba na čínský způsob postup přípravy receptu:

1

Ryby nařízneme z obou stran třemi hlubokými šikmými řezy a dáme na ohnivzdorný talíř. Zalijeme do poloviny vodou, připevníme na stojánek nebo trojnožku a vodu přivedeme k varu.

2

Poté rybu posypeme směsí soli, cukru, nadrobno nakrájeného česneku a zázvoru. Zakryjeme a na mírném ohni dusíme cca 12 min., až dostane maso narůžovělý nádech. Odklopíme, posypeme na proužky nakrájenou cibulkou a opět zakryjeme.

3

Na malé pánvičce rozpálíme sezamový a arašídový olej a přelijeme jím rybu. Pokapeme sójovou omáčkou a podáváme.

Poznámka

Podáváme s vařenými nudlemi a smaženou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept