Ryba se zázvorovou omáčkou a kešu oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba se zázvorovou omáčkou a kešu oříšky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 13870 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kečup |
1 polévková lžíce | Krevetová pasta |
2 ks | Limetka |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka datlová |
1 hrnek | Ořechy Kešu |
1 kg | Platýz - filety |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cukr krupice, Limetka, Olej rostlinný, Ořechy Kešu, Platýz - filety, Šalotka, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Krevetová pasta, Omáčka datlová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba se zázvorovou omáčkou a kešu oříšky postup přípravy receptu:
1 | Rybu zbavíme šupin a očistíme. Ostrým nožem uděláme po obou stranách tři nebo čtyři zářezy. |
2 | V mixéru rozmixujeme na jemnou hmotu kešu oříšky, najemno nakrájenou šalotku, nadrobno nakrájený zázvor, rozmačkaný česnek a chilli papričku zbavenou semínek. Přidáme olej, krevetovou pastu a dochutíme cukrem a solí. Promícháme, přidáme datlovou omáčku, limetkovou šťávu a kečup. Vzniklou směsí potřeme rybu po obou stranách a necháme cca 8 hodin odpočinout v lednici. |
3 | Před pečením rybu důkladně zabalíme do hliníkové fólie, vložíme do trouby rozehřáté na 190°C a pečeme cca 30-35min. |
Poznámka
Rybu necháváme marinovat, proto si ji připravíme cca 8 h před pečením. Použijeme asi 1cm velký kousek zázvoru