Kuřecí náplň s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí náplň s houbami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13878 |
Kategorie: | Náplně |
Ingredience
25 g | Houby sušené |
250 g | Játra kuřecí |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Šalvěj sušená |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
1 polévková lžíce | Víno portské |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 236,1mg |
Draslík | 494,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra kuřecí, Šalotka, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šalvěj sušená, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí náplň s houbami postup přípravy receptu:
1 | Houby namočíme do studené vody na 30 minut. Očištěná kuřecí játra, oloupanou šalotku a vymačkané houby nakrájíme na kousky. Játra zprudka opečeme na másle, osolíme, opepříme a vyjmeme. Na výpeku osmahneme šalotku a houby. Přidáme šalvěj, přilijeme portské a necháme přejít varem. |
2 | Asi polovinu směsi rozmixujeme s játry, přidáme zbylou směs, nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a vše promícháme. Necháme v chladu 30 minut rozležet. |
Poznámka
Náplň používáme při přípravě těstovinových taštiček.