Jednoduchý recept

Základní nudlové těsto

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13879

Ingredience

400 g Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 791kJ
21% Sacharidy 75 g
10% Tuky 7 g
7% Sodík 138 mg
24% Bílkoviny 13 g

Základní nudlové těsto postup přípravy receptu:

1

Na vál prosijeme mouku, osolíme, přidáme vejce, olej a vodu. Nožem vše smícháme, a když se utvoří těstíčko, vypracujeme rukama hladké, lesklé a pružné těsto, které se nelepí na vál. Těsto zformujeme do bochánku a přikryté utěrkou necháme asi 20 minut odpočinout.

Poznámka

Těsto vyválíme a vykrajujeme požadované tvary. Poklademe je náplní, uzavřeme a okraje přitiskneme. Vaříme v osolené vodě 4-7 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept