Recept

Špenát s paprikou a vejcem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13886

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
4 polévková lžíce Olej salátový
2 polévková lžíce Oříšky piniové
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
500 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 232 kcal
Kilojoule 971kJ
2% Sacharidy 9 g
24% Tuky 18 g
12% Sodík 245 mg
22% Bílkoviny 12 g

Špenát s paprikou a vejcem postup přípravy receptu:

1

Špenát propláchneme a necháme okapat. Velké listy nakrájíme.

2

Hořčici promícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem a cukrem. Pomalu zašleháme olej. Špenát, očištěné, na nudličky nakrájené papriky a nasucho opražené piniové oříšky smícháme se zálivkou.

3

Uvedeme do varu 1/2 l vody s trochou octa. Postupně rozklepneme vejce a necháme je sklouznout do vařící vody - bílek přimáčkneme ke žloutku. Vaříme 3 - 5 minut.

4

Salát upravíme na talíře a na každý položíme ztracené vejce.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept