Cuketová nádivka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cuketová nádivka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1389 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Cuketa |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
81,5 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
3 ks | Vejce slepičí |
150 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 206,2mg |
Draslík | 831,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 30%, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cuketová nádivka postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cuketu zbavíme jader a nastrouháme nahrubo. |
2 | Cibuli a maso nakrájíme, sýr nastrouháme. |
3 | Vše promícháme, zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme směsí. |
4 | Pečeme při 160 stupních. |
5 | Nádivku podáváme teplou nebo studenou. |