Recept

Kuřecí řízky v petrželkové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13892

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Kapary sterilované
4 ks Kuřecí prsa
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Petržel - nať
2 ks Sardelové řezy
1 kávová lžička Sůl
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 588 kcal
Kilojoule 2 459kJ
6% Sacharidy 21 g
43% Tuky 33 g
82% Sodík 2 g
95% Bílkoviny 53 g

Kuřecí řízky v petrželkové omáčce postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Maso obalíme v hladké mouce a opečeme na 3 lžících oleje. Zabalíme do alobalu, udržujeme teplé.

2

Petržel omyjeme a otrháme lístky. Česnek i šalotku oloupeme. Lístky petrželky, česnek, šalotku, kapary, sardelové řezy a zbylý olej rozmělníme na pyré, ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.

3

Řízky nakrájíme na plátky a upravíme na talíře. Podáváme s petrželkovou omáčkou a vařenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept