Jednoduchý recept

Ricottový krém s malinovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13893

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
4 polévková lžíce Cukr moučkový
400 g Maliny
2 polévková lžíce Med včelí
1 ks Máta
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
1 polévková lžíce Sherry brandy
500 g Sýr Ricotta
2 ks Vaječný žloutek slepičí
4 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 419 kcal
Kilojoule 1 753kJ
11% Sacharidy 39 g
28% Tuky 21 g
6% Sodík 119 mg
32% Bílkoviny 18 g

Ricottový krém s malinovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Žloutky utřeme se 2 lžícemi cukru do pěny. Vmícháme ricottu, citronovou i pomerančovou kůru, citronovou šťávu a tekutý med.

2

Předem namočenou, nevymačkanou želatinu dáme do hrnce, při nízké teplotě rozpustíme a zamícháme do ricottového krému.

3

Krémem naplníme 4 formičky a necháme asi 3 hodiny v chladničce.

4

Několik omytých malin ponecháme na ozdobu, zbylé smícháme se 2 lžícemi moučkového cukru a lžící sherry. Uvedeme do varu, krátce povaříme a prolisujeme sítem. Necháme vychladnout.

5

Ricottový krém vyklopíme z formiček, polijeme malinovou omáčkou, ozdobíme malinami a lístky máty.

Poznámka

Servírujeme studené. Můžeme použít i mražené maliny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept