Ricottový krém s malinovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ricottový krém s malinovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13893 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
400 g | Maliny |
1 ks | Máta |
2 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
500 g | Sýr Ricotta |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 248,9mg |
Draslík | 326,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 920,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Maliny, Máta, Med včelí, Pomerančová kůra, Sýr Ricotta, Vaječný žloutek slepičí, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ricottový krém s malinovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Žloutky utřeme se 2 lžícemi cukru do pěny. Vmícháme ricottu, citronovou i pomerančovou kůru, citronovou šťávu a tekutý med. |
2 | Předem namočenou, nevymačkanou želatinu dáme do hrnce, při nízké teplotě rozpustíme a zamícháme do ricottového krému. |
3 | Krémem naplníme 4 formičky a necháme asi 3 hodiny v chladničce. |
4 | Několik omytých malin ponecháme na ozdobu, zbylé smícháme se 2 lžícemi moučkového cukru a lžící sherry. Uvedeme do varu, krátce povaříme a prolisujeme sítem. Necháme vychladnout. |
5 | Ricottový krém vyklopíme z formiček, polijeme malinovou omáčkou, ozdobíme malinami a lístky máty. |
Poznámka
Servírujeme studené. Můžeme použít i mražené maliny.