Recept

Pistáciový krém s jahodovým pyré

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13894
Kategorie: Pyré

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
35 g Cukr krupice
25 g Cukr moučkový
500 g Jahody zahradní
1 ks Limetka
1 ks Mango
100 g Pistácie
1 kávová lžička Pomerančová kůra
200 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 845kJ
12% Sacharidy 44 g
38% Tuky 29 g
0% Sodík 3 mg
13% Bílkoviny 7 g

Pistáciový krém s jahodovým pyré postup přípravy receptu:

1

Polovinu oloupaných pistácií nahrubo nasekáme. V hrnci rozpustíme cukr a pistácie zamícháme do karamelu. Karamel necháme ztuhnout na talíři, potřeném máslem.

2

Omyté mango nakrájíme na kousky, smícháme se zbylými pistáciemi, limetkovou šťávou a připravíme pyré. Krém rozdělíme do 4 sklenic a necháme v chladničce.

3

Smícháme omyté jahody, cukr a citronovou šťávu. Prolisujeme přes síto a vzniklé pyré rozdělíme do pohárů na pistáciový krém.

4

Každou porci ozdobíme kopečkem ušlehané smetany, připraveným pistáciovým krokantem a pomerančovou kůrou.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept