Recept

Plněný květák se sýrovou omáčkou

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13896

Ingredience

1 ks Bešamel
2 ks Cibule
1 ks Květák
400 g Maso mleté - mix
500 ml Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
8 ks Směs 8 bylinek - mražená
100 g Sýr Ementál (Primátor)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 692 kcal
Kilojoule 2 896kJ
12% Sacharidy 42 g
57% Tuky 43 g
24% Sodík 478 mg
66% Bílkoviny 37 g

Plněný květák se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omytý celý květák povaříme asi 10 minut v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat.

2

Housku namočíme do vody, vymačkáme a vmícháme do mletého masa spolu s na jemno nakrájenou cibulí, vejcem, nasekanými bylinkami, solí a pepřem. Masovou směs vmáčkneme do prostoru mezi růžičky květáku a hlávku vložíme do zapékací mísy.

3

Podle návodu připravíme omáčku, krátce povaříme a vmícháme nastrouhaný sýr. Omáčkou zalijeme květák a zapékáme ve středně vyhřáté troubě 50 - 60 minut.

4

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept