Plněný květák se sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněný květák se sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13896 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Bešamel |
2 ks | Cibule |
1 ks | Květák |
400 g | Maso mleté - mix |
500 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 ks | Směs 8 bylinek - mražená |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 99,8mg |
Draslík | 918,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 124,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Cibule, Květák, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Směs 8 bylinek - mražená, Sýr Ementál (Primátor), Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněný květák se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omytý celý květák povaříme asi 10 minut v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. |
2 | Housku namočíme do vody, vymačkáme a vmícháme do mletého masa spolu s na jemno nakrájenou cibulí, vejcem, nasekanými bylinkami, solí a pepřem. Masovou směs vmáčkneme do prostoru mezi růžičky květáku a hlávku vložíme do zapékací mísy. |
3 | Podle návodu připravíme omáčku, krátce povaříme a vmícháme nastrouhaný sýr. Omáčkou zalijeme květák a zapékáme ve středně vyhřáté troubě 50 - 60 minut. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.