Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 13898
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
50 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 ks Droždí
30 g Máslo čerstvé
125 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
1 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 178kJ
25% Sacharidy 90 g
17% Tuky 13 g
18% Sodík 350 mg
26% Bílkoviny 15 g

Skořicové vdolečky postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s droždím a solí. Přidáme 125 ml vlažného mléka, změklé máslo, skořici, citronovou kůru, vanilkový cukr a elektrickým hnětačem vypracujeme těsto, které se nebude lepit na mísu. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut.

2

Těsto prohněteme a pomoučenýma rukama vytvarujeme 20 kuliček. Každou zmáčkneme a uprostřed propíchneme vařečkou otvor. Necháme ještě 10 minut kynout.

3

Vdolečky smažíme v dostatečném množství oleje 8 - 10 minut do zlatova, vyjmeme a necháme na ubrousku okapat.

4

Po vychladnutí můžeme vdolečky pocukrovat moučkovým cukrem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept