Barevné těstoviny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Barevné těstoviny
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13903 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
150 ml | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Fusilli - tříbarevné |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 129,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 329,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Fusilli - tříbarevné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Barevné těstoviny postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a opečeme v pánvi na oleji spolu s rozsekanými feferonkami. |
3 | Uvařené těstoviny promícháme s cibulovou směsí, vmícháme omytou, nadrobno pokrájenou pažitku a podle chuti přisolíme a opepříme. |
4 | Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.