Lasagne s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne s tuňákem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13904 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Hořčičné semínko |
200 g | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 ks | Okurka salátová |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Lasagne |
360 g | Tuňák v oleji |
1 l | Voda pitná |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 48,4mg |
Draslík | 629,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Citronová šťáva, Citrony, Hořčičné semínko, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Sůl, Tuňák v oleji, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Lasagne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Lasagne se lžící oleje uvaříme v osolené vodě, scedíme, vmícháme do nich 4 lžíce oleje. |
2 | Zakysanou smetanu rozmícháme s jogurtem, citronovou šťávou, hořčičnými semínky a nasekaným koprem. Zálivku podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Omytý celer a okurku nakrájíme šikmo na tenké plátky. Polovinu zeleniny upravíme na talíře, na ni poklademe lasagne, pokapeme trochou zálivky a obložíme zbylou zeleninou a rozdrobeným tuňákem. Pokapeme zbylou zálivkou a podáváme s dílky citronu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.