Zeleninový závin z listového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový závin z listového těsta
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13905 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
250 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
250 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
250 g | Zakysaná smetana |
200 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 113,3mg |
Draslík | 410,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový závin z listového těsta postup přípravy receptu:
1 | Oloupané, na kostky nakrájené brambory vaříme v osolené vodě 15 minut, scedíme je a rozmačkáme. |
2 | Oloupanou cibuli necháme zesklovatět na másle, přidáme mraženou zeleninu, trochu vody a dusíme pod poklicí asi 5 minut. |
3 | Brambory smícháme se zakysanou smetanou a vejcem. Přidáme dušenou zeleninu, nasekanou petrželku, sůl a pepř. |
4 | Listové těsto rozválíme do obdélníku, poklademe náplní, svineme do závinu a přendáme na plech, vyložený pečicím papírem. Závin potřeme mlékem a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.