Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13906

Ingredience

150 g Cukr krupice
150 g Cukr moučkový
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
500 g Mouka polohrubá
150 g Máslo čerstvé
3 dl Olej rostlinný
1 špetka Sůl
0,3 kávová lžička Tresť mandlová
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 818kJ
19% Sacharidy 67 g
21% Tuky 16 g
2% Sodík 49 mg
14% Bílkoviny 8 g

Mandlové smaženky postup přípravy receptu:

1

Na vále promícháme mouku s kypřicím práškem, vyhloubíme důlek, přidáme cukr, mandlovou tresť, vejce a špetku soli. Studené máslo, nakrájené na vločky, poklademe kolem důlku, ze všech přísad vypracujeme vláčné, hladké těsto. Vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a necháme v chladničce asi 30 minut.

2

Na pomoučeném vále z těsta postupně vyvalujeme pláty silné 1,5 cm a oválným tvořítkem vypichujeme tvary mandlí.

3

Olej rozpálíme ve vyšší vrstvě v hrnci a pečivo smažíme 8 - 10 minut dozlatova.

4

Hotové smaženky obalíme v moučkovém cukru.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept