Šampaňský sorbet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šampaňský sorbet
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13907 |
Kategorie: | Sorbet |
Ingredience
6 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Růžová voda |
20 ml | Sirup malinový |
500 ml | Víno šumivé (sekt) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 13,3mg |
Vláknina | 81,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Růžová voda, Sirup malinový, Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šampaňský sorbet postup přípravy receptu:
1 | Cukr rozpustíme v kastrůlku ve 250 ml vody a sirup lehce svaříme. Odstavíme z ohně, necháme vychladnout. |
2 | Do sirupu přecedíme citronovou šťávu, přilijeme malinovou šťávu, růžovou vodu a sekt. Vše dobře promícháme, přelijeme do nerezové mísy a vložíme na 5 hodin do mrazáku. Během mražení každou hodinu směs promícháme vidličkou, aby se vytvořila jemná ledová tříšť. |
3 | Sorbet rozdělíme do pohárů a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.