Zeleninové špagety s petrželkovým pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové špagety s petrželkovým pestem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13909 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cuketa |
200 g | Mrkev kořen |
125 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 g | Petržel - nať |
300 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 10,2mg |
Draslík | 456,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,4mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Olej rostlinný, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové špagety s petrželkovým pestem postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný česnek, lístky petržele, nastrouhaný sýr a řepkový olej rozmixujeme. Osolíme, opepříme a necháme zvolna táhnout na velmi mírném ohni. |
2 | Oloupanou mrkev a cuketu nakrouháme na tenké plátky. Špagety vaříme v osolené vodě a 5 minut před dokončením varu přidáme nastrouhanou zeleninu. Špagety se zeleninou scedíme, 50 ml vody necháme stranou. |
3 | Neokapané špagety se zeleninou smícháme s připraveným pestem a případně přelijeme vodou, kterou jsme dali stranou. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.