Jehněčí pečeně s medem a mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí pečeně s medem a mandlemi
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13911 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1000 g | Jehněčí kýta |
20 g | Mandle plátky |
5 polévková lžíce | Med včelí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 171,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 244,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jehněčí kýta, Med včelí, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí pečeně s medem a mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Med ohřejeme a prolisujeme do něj česnek. Omytou a osušenou kýtu osolíme, opepříme, potřeme ze všech stran polovinou česnekového medu. Maso vložíme do pekáčku a pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 45 minut. |
2 | Potom k masu přilijeme 2/3 vývaru a pečeme dalších 45 minut. Kýtu potřeme trochou česnekového medu a posypeme plátky mandlí. Pečeme dál, až se mandle upraží. Maso vyjmeme z trouby. |
3 | Zbylý česnekový med zamícháme do vypečené šťávy a krátce povaříme. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme zakysanou smetanu. |
4 | Pečené maso nakrájíme na porce a podáváme s omáčkou a vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.