Recept

Jehněčí pečeně s medem a mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13911
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1000 g Jehněčí kýta
20 g Mandle plátky
5 polévková lžíce Med včelí
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
250 ml Vývar z hovězích kostí
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 684 kcal
Kilojoule 2 861kJ
6% Sacharidy 23 g
58% Tuky 44 g
30% Sodík 602 mg
88% Bílkoviny 49 g

Jehněčí pečeně s medem a mandlemi postup přípravy receptu:

1

Med ohřejeme a prolisujeme do něj česnek. Omytou a osušenou kýtu osolíme, opepříme, potřeme ze všech stran polovinou česnekového medu. Maso vložíme do pekáčku a pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 45 minut.

2

Potom k masu přilijeme 2/3 vývaru a pečeme dalších 45 minut. Kýtu potřeme trochou česnekového medu a posypeme plátky mandlí. Pečeme dál, až se mandle upraží. Maso vyjmeme z trouby.

3

Zbylý česnekový med zamícháme do vypečené šťávy a krátce povaříme. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme zakysanou smetanu.

4

Pečené maso nakrájíme na porce a podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept