Rostbíf se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rostbíf se zeleninou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13912 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
800 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 115,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rostbíf se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso osolíme a opepříme. Tuk na roštěné nařízneme do kosočtverců, maso pečeme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut. |
2 | Očištěnou mrkev a pórek nakrájíme na kolečka, oloupanou cibuli rozkrojíme na poloviny. Teplotu v troubě snížíme na 180 stupňů Celsia, k masu přidáme zeleninu, osolíme, opepříme a pečeme ještě 20 minut. Potom maso a zeleninu zabalíme do alobalu, necháme asi 15 minut stát. |
3 | Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a opečeme na másle. |
4 | Rostbíf nakrájme na plátky a upravíme na talíře se zeleninou a bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.