Pečená zelenina s bazalkovou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená zelenina s bazalkovou smetanou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13913 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
20 g | Bazalka |
1000 g | Brambory |
300 g | Cuketa |
300 g | Jogurt bílý |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata Cherry |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Vývar zeleninový |
200 g | Zakysaná smetana |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 36,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Cuketa, Jogurt bílý, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená zelenina s bazalkovou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Omyté brambory nakrájíme na silnější plátky, rozprostřeme na plech, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Otrháme lístky rozmarýnu a posypeme jimi brambory. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 30 minut. |
2 | Očištěné cukety a žampiony pokrájíme na plátky, přidáme k bramborám a pečeme ještě 15 minut. Nakonec přidáme omytá rajčata spolu s vývarem, krátce dopečeme. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Z omyté bazalky otrháme lístky, nadrobno je nasekáme a vmícháme do smetany s jogurtem. Osolíme a opepříme. |
4 | Bazalkovou smetanu podáváme k zelenině zvlášť. |
Poznámka
Servírujeme teplé.