Recept

Tortilly s mletým masem a ovčím sýrem

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13914

Ingredience

1 ks Feferony
100 g Jogurt bílý
450 g Maso mleté - mix
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olivy nakládané
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
100 g Pórek
200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1 kávová lžička Sůl
250 g Tortilla
400 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 745 kcal
Kilojoule 3 117kJ
12% Sacharidy 44 g
66% Tuky 49 g
40% Sodík 791 mg
58% Bílkoviny 33 g

Tortilly s mletým masem a ovčím sýrem postup přípravy receptu:

1

Mleté maso opečeme na rozehřátém oleji, přidáme na nudličky nakrájený pórek a feferonku a krátce vše osmahneme. Zalijeme vývarem smíchaným s rajčatovým protlakem a dusíme, dokud se tekutina nevyvaří. Podle chuti osolíme a opepříme.

2

Tortilly ohřejeme v troubě, potřeme je jogurtem, poklademe mletým masem, nakrájenými olivami a na plátky nakrájeným ovčím sýrem. Placky přeložíme napůl a potom ještě jednou do trojúhelníků. Ozdobíme snítkou kopru, ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept