Sekaná v pizzovém kabátku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaná v pizzovém kabátku
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13915 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
10 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
800 g | Maso mleté - mix |
400 g | Mozzarella |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
330 g | Těsto na pizzu |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 155,9mg |
Draslík | 210,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Mozzarella, Rajčata, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Pepř černý mletý, Těsto na pizzu, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekaná v pizzovém kabátku postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso smícháme s předem namočenou a vymačkanou žemlí, vejcem, nasekanou cibulí a česnekem, oloupanými, na kostičky nakrájenými rajčaty, na kostky pokrájenou Mozzarellou. Otrháme lístky bazalky, nasekáme je a vmícháme do masové směsi. Podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Ze směsi vytvarujeme šišku, položíme na pomaštěný plech a pečeme při 200 stupních Celsia asi 50 minut. Sekanou vyjmeme z trouby, necháme vychladnout. |
3 | Z těsta na pizzu vyválíme větší plát a maso do něj zabalíme. Povrch těsta potřeme žloutkem, dopékáme ještě 15 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.