Recept

Sekaná v pizzovém kabátku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 13915
Kategorie: Sekaná

Ingredience

10 g Bazalka
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kávová lžička Máslo čerstvé
800 g Maso mleté - mix
400 g Mozzarella
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
330 g Těsto na pizzu
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 780 kcal
Kilojoule 3 262kJ
3% Sacharidy 10 g
70% Tuky 53 g
36% Sodík 714 mg
64% Bílkoviny 36 g

Sekaná v pizzovém kabátku postup přípravy receptu:

1

Mleté maso smícháme s předem namočenou a vymačkanou žemlí, vejcem, nasekanou cibulí a česnekem, oloupanými, na kostičky nakrájenými rajčaty, na kostky pokrájenou Mozzarellou. Otrháme lístky bazalky, nasekáme je a vmícháme do masové směsi. Podle chuti osolíme a opepříme.

2

Ze směsi vytvarujeme šišku, položíme na pomaštěný plech a pečeme při 200 stupních Celsia asi 50 minut. Sekanou vyjmeme z trouby, necháme vychladnout.

3

Z těsta na pizzu vyválíme větší plát a maso do něj zabalíme. Povrch těsta potřeme žloutkem, dopékáme ještě 15 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept