Zapékaná růžičková kapusta s treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná růžičková kapusta s treskou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13918 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
350 g | Filé z aljašské tresky |
250 g | Kapusta růžičková |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Gouda 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 191,9mg |
Draslík | 217,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Rajčata, Sůl, Sýr Gouda 45%, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Kapusta růžičková, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná růžičková kapusta s treskou postup přípravy receptu:
1 | Kapustu očistíme a omyjeme, stonky nařízneme, kapustu povaříme asi 3 minuty v osolené vodě. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Potom růžičky vložíme do zapékací mísy. |
2 | Omytá rajčata nakrájíme na plátky a spolu s porcemi filé pokapanými citronovou šťávou je poklademe na kapustu. Osolíme a opepříme. |
3 | Smetanu rozšleháme s vejci i s nastrouhaným sýrem, podle chuti osolíme, opepříme a nalijeme na pokrm. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.