Recept

Zapékaná růžičková kapusta s treskou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13918

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
350 g Filé z aljašské tresky
250 g Kapusta růžičková
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Rajčata
200 ml Smetana 12% (konzumní)
50 g Sýr Gouda 45%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 265 kcal
Kilojoule 1 110kJ
3% Sacharidy 10 g
17% Tuky 13 g
17% Sodík 340 mg
48% Bílkoviny 27 g

Zapékaná růžičková kapusta s treskou postup přípravy receptu:

1

Kapustu očistíme a omyjeme, stonky nařízneme, kapustu povaříme asi 3 minuty v osolené vodě. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Potom růžičky vložíme do zapékací mísy.

2

Omytá rajčata nakrájíme na plátky a spolu s porcemi filé pokapanými citronovou šťávou je poklademe na kapustu. Osolíme a opepříme.

3

Smetanu rozšleháme s vejci i s nastrouhaným sýrem, podle chuti osolíme, opepříme a nalijeme na pokrm. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept