Bylinkový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinkový krém
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1392 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
3 ks | Brambory |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
6 plátek | Chléb toastový |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
1,5 ks | Polévkové kostky Vitana |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 21,3mg |
Draslík | 254,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chléb toastový, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Polévkové kostky Vitana, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinkový krém postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a dáme vařit do litru vody. |
2 | Když se nám začne voda vařit přidáme kostky zeleninového bujonu a vaříme do změknutí brambor. |
3 | Omyté bylinky nasekáme najemno a přidáme k bramborám. |
4 | Vše povaříme a rozmixujeme. Přilijeme smetanu, necháme přejít varem a osolíme a opepříme. |
5 | Na másle osmahneme nakrájené toasty, které dáme do polévky těsně před podáváním. |