Pivní halušky se sýrem a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní halušky se sýrem a pórkem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13921 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Pepř bílý |
100 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
3 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 218,1mg |
Draslík | 530,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,5mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Pórek, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní halušky se sýrem a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, vajec, piva a špetky soli vypracujeme hustší těsto. Část těsta nastrouháme (na struhadle na halušky) přímo do vroucí osolené vody. Když halušky vyplavou, vybereme je a vložíme do zapékací mísy. |
2 | Očištěný pórek nakrájíme na kolečka silná asi 1cm, osmahneme na másle, osolíme a opepříme. Částí pórku a nastrouhaným sýrem posypeme halušky v zapékací míse. |
3 | Po částech připravujeme další halušky, vrstvíme je s pórkem a sýrem do mísy. Pokrm zapékáme v troubě, až se sýr roztaví. |
Poznámka
Servírujeme teplé.