Zapečená rebarbora s jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená rebarbora s jahodami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13923 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
80 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
250 g | Jahody zahradní |
3 polévková lžíce | Krupice dětská |
50 g | Mascarpone |
1 ks | Meduňka |
125 ml | Mléko polotučné |
1000 g | Reveň (Rebarbora) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 79,6mg |
Draslík | 836,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Jahody zahradní, Reveň (Rebarbora), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Krupice dětská, Mascarpone, Meduňka, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená rebarbora s jahodami postup přípravy receptu:
1 | Omytou rebarboru oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Svaříme 125ml vody s cukrem a rebarboru povaříme asi 2 minuty. Vyjmeme ji, necháme okapat a vložíme do zapékací mísy. |
2 | Cukrovou vodu povaříme ještě 4 minuty, přidáme mléko, uvedeme do varu a vmícháme krupici. Po 2 minutách varu přidáme mascarpone. |
3 | Z bílku ušleháme pevný sníh, žloutek vmícháme do krupice. Přidáme sníh, citronovou kůru, nalijeme na rebarboru a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut. |
4 | Omyté jahody rozmixujeme s vanilkovým cukrem a podáváme se zapečenou rebarborou. Každou porci ozdobíme lístkem meduňky. |