Jednoduchý recept

Zapečená rebarbora s jahodami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 13923
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
80 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
250 g Jahody zahradní
3 polévková lžíce Krupice dětská
50 g Mascarpone
1 ks Meduňka
125 ml Mléko polotučné
1000 g Reveň (Rebarbora)
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 104kJ
13% Sacharidy 46 g
10% Tuky 7 g
2% Sodík 34 mg
12% Bílkoviny 7 g

Zapečená rebarbora s jahodami postup přípravy receptu:

1

Omytou rebarboru oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Svaříme 125ml vody s cukrem a rebarboru povaříme asi 2 minuty. Vyjmeme ji, necháme okapat a vložíme do zapékací mísy.

2

Cukrovou vodu povaříme ještě 4 minuty, přidáme mléko, uvedeme do varu a vmícháme krupici. Po 2 minutách varu přidáme mascarpone.

3

Z bílku ušleháme pevný sníh, žloutek vmícháme do krupice. Přidáme sníh, citronovou kůru, nalijeme na rebarboru a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut.

4

Omyté jahody rozmixujeme s vanilkovým cukrem a podáváme se zapečenou rebarborou. Každou porci ozdobíme lístkem meduňky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept