Recept

Chřest s bramborami ve slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13924

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 polévková lžíce Bazalka
750 g Brambory
1500 g Chřest bílý
1 špetka Cukr krupice
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 041kJ
11% Sacharidy 39 g
44% Tuky 33 g
22% Sodík 439 mg
29% Bílkoviny 16 g

Chřest s bramborami ve slanině postup přípravy receptu:

1

Omytý chřest oloupeme, odstraníme dřevnaté konce. Vaříme v osolené vodě s cukrem asi 20 minut.

2

Na rozehřátém másle osmahneme nasekané bylinky, osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.

3

Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a oloupeme. Každou bramboru obalíme plátkem slaniny, kterou upevníme párátkem.

4

Připravené brambory opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji do křupava.

5

Podáváme s okapaným chřestem a bylinkovým máslem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept