Chřest s bramborami ve slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest s bramborami ve slanině
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13924 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 polévková lžíce | Bazalka |
750 g | Brambory |
1500 g | Chřest bílý |
1 špetka | Cukr krupice |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 47,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,3mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Brambory, Chřest bílý, Cukr krupice, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest s bramborami ve slanině postup přípravy receptu:
1 | Omytý chřest oloupeme, odstraníme dřevnaté konce. Vaříme v osolené vodě s cukrem asi 20 minut. |
2 | Na rozehřátém másle osmahneme nasekané bylinky, osolíme, opepříme a necháme na teplém místě. |
3 | Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a oloupeme. Každou bramboru obalíme plátkem slaniny, kterou upevníme párátkem. |
4 | Připravené brambory opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji do křupava. |
5 | Podáváme s okapaným chřestem a bylinkovým máslem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.