Recept

Telecí kýta s chřestem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13926

Ingredience

2 ks Bobkový list
2000 g Chřest bílý
200 g Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
1 ks Estragon
150 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Pepř cayenský
70 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná
2 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 693 kcal
Kilojoule 2 901kJ
8% Sacharidy 27 g
63% Tuky 47 g
16% Sodík 329 mg
83% Bílkoviny 46 g

Telecí kýta s chřestem postup přípravy receptu:

1

Chřest omyjeme, oloupeme a odstraníme dřevnaté konce. Výhonky vaříme v osolené vodě s cukrem asi 15 minut.

2

Rozehřejeme máslo, sebereme pěnu a necháme vychladnout. V horké vodní lázni utřeme žloutky s vínem, citronovou šťávou, solí, bílým a cayenským pepřem do krému, vyjmeme a vmícháme rozpuštěné máslo. Ještě prošleháme ve vodní lázni a přidáme ušlehanou smetanu.

3

Kýtu omyjeme, osolíme, opepříme a vcelku opékáme s cibulí a bobkovými listy na rozehřátém oleji 10 - 15 minut. Potom maso na 10 minut zabalíme do alobalu.

4

Kýtu nakrájíme na porce a podáváme s chřestem a omáčkou. Ozdobíme lístky estragonu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept