Brambory plněné šunkou a mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory plněné šunkou a mozzarellou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13927 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
10 g | Bazalka |
4 ks | Brambory |
300 g | Mozzarella |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Šunka parmská |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 59,3mg |
Draslík | 490,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Mozzarella, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory plněné šunkou a mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Omyté brambory vaříme 20 minut v osolené vodě. Potom je podélně rozpůlíme, řezné plochy osolíme a opepříme. |
2 | Mozzarellu a omytá rajčata nakrájíme na plátky, bazalku nasekáme. |
3 | Půlky brambor obložíme střídavě polovinou plátků šunky, plátky mozzarelly a rajčat, bazalkou a nakonec znovu šunkou. Brambory zabalíme do alobalu, nahoře jej necháme pootevřený. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut. |
4 | Plněné brambory podáváme v alobalu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.