Recept

Brambory opečené s liškami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13928

Ingredience

1000 g Brambory
250 g Lišky čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
200 g Šunka krůtí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 400kJ
16% Sacharidy 59 g
5% Tuky 4 g
41% Sodík 821 mg
35% Bílkoviny 19 g

Brambory opečené s liškami postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme a necháme částečně vychladnout. Rozkrájíme je na čtvrtky, v teflonové pánvi na oleji je ze všech stran opečeme.

2

Očištěný, na nudličky nakrájený pórek a očištěné lišky přidáme k bramborám. Za občasného míchání vše opékáme asi 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

Krůtí šunku rozkrájíme na nudličky, pokrm jimi posypeme. Ozdobíme snítkou petrželky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept