Brambory opečené s liškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory opečené s liškami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13928 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
250 g | Lišky čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka krůtí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Šunka krůtí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory opečené s liškami postup přípravy receptu:
1 | Omyté brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme a necháme částečně vychladnout. Rozkrájíme je na čtvrtky, v teflonové pánvi na oleji je ze všech stran opečeme. |
2 | Očištěný, na nudličky nakrájený pórek a očištěné lišky přidáme k bramborám. Za občasného míchání vše opékáme asi 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Krůtí šunku rozkrájíme na nudličky, pokrm jimi posypeme. Ozdobíme snítkou petrželky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.