Recept

Brambory s octem balsamico

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13929

Ingredience

5 polévková lžíce Balsamico ocet
20 g Bazalka
1000 g Brambory
1 kávová lžička Med včelí
4 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 180 kcal
Kilojoule 754kJ
10% Sacharidy 35 g
2% Tuky 2 g
14% Sodík 279 mg
14% Bílkoviny 8 g

Brambory s octem balsamico postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory vaříme ve slupce 20 minut, scedíme je, ještě vlažné oloupeme a necháme úplně vychladnout.

2

Balsamico uvedeme do varu s medem, povaříme asi minutu. Z omyté bazalky otrháme lístky, menší část odložíme stranou. Zbylé lístky nasekáme.

3

Na pánvi rozehřejeme olej, opečeme na něm brambory do zlatova a osolíme je. Přilijeme směs octa a medu, vše osmahneme. Přimícháme olivový olej a bazalku.

4

Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme lístky bazalky, ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept