Citronová vepřová panenka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronová vepřová panenka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13935 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
50 g | Pepř 4 barev |
5 ks | Ředkvička |
20 g | Rukola |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 40,8mg |
Draslík | 518,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 6,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Ocet vinný červený, Olej rostlinný, Ředkvička, Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř 4 barev, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citronová vepřová panenka postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso osušíme, osolíme a obalíme v drceném pepři. Panenku opékáme ze všech stran na oleji 8-10 minut a potom ji zabalíme do alobalu. |
2 | Omytý citron nakrájíme na tenké plátky, krátce podusíme ve výpeku a vyjemme. Šťávu rozředíme octem a olejem, osolíme a mírně opepříme. |
3 | Na mísu upravíme omytou, natrhanou rukolu a omyté, rozpůlené ředkvičky. Přidáme nakrájenou panenku a ozdobíme plátky citronu. Přelijeme omáčkou a podáváme. |